Våra matkassar

Vad är Gröna Kassen?

Vi har ett starkt miljöfokus och använder oss i så stor utsträckning som möjligt av ekologiska, närodlade och rättvisemärkta varor. Matkassarna är 100 % vegetariska och innehåller minst 90 % ekologiska varor.
Vår styrka är vårt unika sortiment, du får nya spännande varor som du inte hittar i din vanliga butik. Vi samarbetar med Sveriges ledande ekologiska grossister. Vi levererar i Stockholm, Uppsala, Göteborg och Malmö. Med färdigplanerade matkassar slipper du arbetet med att planera och handla mat och får mer tid över till dig och din familj – enkelt, smidigt och bekvämt!Vegetarisk matkasse

Du kan välja på:
5-dagarskassen Matkassen – Original (895 kr)
4-dagarskassen Matkassen – Original (795 kr)
3-dagarskassen Matkassen – Original (695 kr)
Glutenfri Familjekasse (4-dagar) (795 kr)
Glutenfri Duokasse (4-dagar) (479 kr)
Glutenfri Enpersonskasse (4-dagar) (250 kr)

 

Du får:
– Matvaror och recept för 4 personer i Matkassen – Original och glutenfri Familjekasse

– Matvaror och recept för 2 personer i glutenfri Duokasse

– Matvaror och recept för 1 person i enpersonskassen

– Minst 90 % ekologiska varor (i snitt 95 %)

– Ägg- och mjölkfria matkassar

– Leverans varje vecka

– Kassarna levereras till din dörr i kylbil

– Möjlighet att välja glutenfri kasse

 

Vill du äta mer vegetariskt?

Hackande handDu är inte ensam, alla vill ha mer vegetariskt! Grönsaker och baljväxter har aldrig varit populärare. Vet du inte vart du ska börja? Gröna Kassen hjälper dig att lyckas i köket. Vi delar med oss av inspiration och kunskap för att du ska upptäcka den härliga gröna maten. Vare sig du är köttätare som vill upptäcka vegetariskt eller är frälst vegetarian/vegan som behöver ny, härlig inspiration. Du får enkla varierande recept och fina råvaror, direkt hem till din dörr.

Riktigt bra ska det vara

Vi ställer krav på våra varor. Du får nya spännande varor som du inte hittar i vanliga butiker. Vi är inte bundna till någon stor butikskedja. Vi är stolta över att handla från Sveriges ekologiska grossister, både stora och små. Vi tänker nytt, fräscht, gott och hållbart.

Provlagat och klart

Gröna kassen blandar husmanskost med fräscha, moderna, kulinariska rätter från alla världens hörn! Recepten är fantastiskt goda och enkla. De är utformade, provlagade och avsmakade i vårt provkök.Bönsallad med heta nachos
Vi vill inspirera och lära dig att utforska ditt kocksinne och ger dig tips och idéer på nya produkter, smakkombinationer och rätter. Våra kassar är planerade för 4 personer. Är ni fler kan ni enkelt komplettera med lite extra basmat t.ex. pasta, ris, quinoa eller matgryn. Är ni färre kan ni använda resterna som matlåda eller helt enkelt frysa in. Rätterna tar mellan 20-45 minuter att tillaga. Vi har som avsikt att i 5-dagarskassen leverera en snabblagad rätt, två som tar medellång tid och två som tar lite längre tid.

Exempel på veckomenyer

Här kan du se exempel på tidigare veckor.
V.47-48 2013

Varför 100 % vegetarisk?

Vegetarisk mat är inte bara fantastiskt god, den är både fräsch och vacker. Vi kan inte förstå att myten om att vegetariskt bara är sallad fortfarande lever kvar! Vi mår alla bättre av att äta mer grönt. Det är mindre risk att drabbas av våra vanliga välfärdssjukdomar, vi gör en enorm insats för miljön och framför allt för djuren. Läs mer på varför vego?

Minst 90 % ekologiska varor i kassen

GrönsakslådaEkologiskt innebär att de naturliga systemen respekteras och därför får kemiska bekämpningsmedel, konstgödsel eller genmodifierade organismer (GMO) inte användas. Det får heller inte finnas onödiga tillsatser som syntetiska aromämnen, smakförstärkare eller färgämnen i ekologiska produkter. Av allt den vanliga handeln säljer är cirka 4 % ekologiskt, även om intresset för ekologiskt ökar, är det oerhört lite. Vi visar att det går att öka tempot, vår matkasse innehåller minst 90 % ekologiska varor. Det är dags att byta till eko. Läs mer på varför eko?

Bra att ha hemma

Bra att ha hemmavarorI priset ingår allt till din middag förutom vissa ”bra att ha hemma”-varor såsom olja, kryddor, sojasås med mera. Läs mer här

Garanti

Våra kunder är det viktigaste vi har, utan er kan vi inte leverera bra mat. Är det något ni är missnöjda med, vill vi veta det, så vi får en chans att ersätta er!
Vi ses på din dörrtröskel vid nästa leverans.