Meny och råvaror

100 % vegetariskt

Gröna kassen använder endast vegetabiliska råvaror. Det finns fantastiskt mycket att upptäcka, vi letar fram guldkornen i vegodjungeln. Du får allt från klassiska husmansrecept till inspiration ifrån många andra spännande matkulturer. Vi öppnar upp en ny värld av vegetarisk inspiration och kunskap. Bara tanken sätter gränser för nya, fräscha smaker. Middagarna är baserade på vackra, fräscha och miljösmarta rotfrukter, färska grönsaker, frukter, bönor, ärter, linser, nötter och frön. Vi blandar traditionella och nya sorters ”basmat” så som matvete, dinkel, potatis, pasta och quinoa. Vi använder oss av hälsosamma alternativ till de vanliga mejeriprodukterna baserade på havre, soja, ris, nötter och mandlar. Samt soja- och seitanprodukter som olika sorters tofu, tzay, soja/risost och vegetarisk korv.

Våra produkter

Vår styrka är vårt unika sortiment, du får nya spännande varor som du inte hittar i din vanliga butik. Vi letar fram det bästa åt dig. Vi samarbetar med Sveriges ledande ekologiska grossister. Minst 90 % av varorna i matkassen är ekologiska!

Säsongsbetonat

Förr åts maten när den var i säsong. En längtade efter försommarens färskpotatis och suktade efter de första solmogna jordgubbarna. I dag har det tänket nästan försvunnit, det äts färskpotatis i februari och smaklösa tomater året om. Vi är allt längre ifrån produktionen av mat och det är inte lätt att veta vad som är i säsong när vi har tillgång till all världens frukt och grönt året om. Att äta i säsong har många fördelar, en grönsak i säsong smakar mycket, mycket mer och är ofta betydligt färskare.Grönsakslåda
Gröna kassen utformar sina recept efter säsong i så stor utsträckning som möjligt. Vi använder mycket rotgrönsaker under större delen av året, då de går utmärkt att odla frilans (ej i växthus) i våra nordiska länder. De innehåller mycket näring och kan förvaras under en längre tid. Vi använder oss också mycket av den europeiska säsongen, då det varmare klimatet gör att säsongen på färska grönsaker och frukter förlängs.

Nyttigt med grönt

Butterut med champinjonsås och ugnsrostade nötterAtt äta vegetariskt är både gott och hälsosamt! Den vegetariska kosten är rik på vitaminer, mineraler, fiber, antioxidanter och nyttiga fetter. Att äta en kost som är baserad på vegetabilier kan förebygga många folksjukdomar som hjärt- och kärlsjukdomar, fetma och typ-2 diabetes. Läs mer på hälsa

Mat över?

Gröna kassen passar även det mindre hushållet eller där alla inte äter hemma. Goda, hälsosamma och vällagade middagar hamnar inte längst in i kylen, de vill du ha som matlåda till jobbet.