Skrivet den av

medelhavspizza web
Ingrediender:
1 burk pizzasås
1 burk kidneybönor
1 frp risost (rizzella)
1 paprika*
1 zucchini
0,5 purjolök*
400 g vitkål*

Hemma
mjöl (5 dl) dinkel-
eller vetemjöl
bakpulver
olja
vitlök
vinäger (vit)
oregano
svartpeppar
örtsalt
salt
ev. italiensk salladskrydda

Gör så här:

1. Sätt på ugnen på 200 grader.

2. Pizzabotten: Blanda 5 dl mjöl, 2 tsk bakpulver och 1 tsk salt i en bunke. Tillsätt 2 dl vatten och 0,5-0,75 dl olja. Arbeta ihop till en deg med en trägaffel. Använd gärna bakplåtspapper eller olja plåten innan. Kavla sedan ut tunt i hela långpannan med ett glas eller en liten kavel.

3. Pizzasås: Häll ner 1 burk pizzasås i en bunke. Häll av 1 burk kidneybönor i ett durkslag. Blanda sedan ner bönorna i tomatsåsen tillsammans med 2 tsk oregano, 0,5 tsk örtsalt och 2 krm svartpeppar. Pressa ner 2 vitlöksklyftor och mixa slätt med en stavmixer.

4. Bred ut tomatsåsen på pizzabottnen. Skala och strimla 0,5 purjolök. Skär 1 zucchini i skivor, strimla 1 paprika och fördela grönsakerna på pizzan.

5. Skiva 1 frp risost och fördela över grönsakerna. Sätt in i ugnen i cirka 20 minuter. Ta ut plåten när osten smält och fått lite färg.

6. Sallad: Strimla 400 g vitkål riktigt fint och lägg i en skål. Blanda 3 msk olja, 1 msk vinäger, 0,5 tsk örtsalt, ev. 1 tsk italiensk salladskrydda och 2 krm svartpeppar i en liten kastrull, låt koka upp. Häll sedan vinägretten över vitkålen och blanda ordentligt. Låt gärna stå kallt till servering.

7. Servera salladen till pizzan, smaklig måltid!