Skrivet den av

Superenkelt eftermiddagsfika!
Jättelätt att blanda ihop dagen innan och förvara i kylen under natten.

Snickerskakor och risbräck

Risbräck

Världens enklaste bakverk!

Ingredienser:
100 g mörk choklad/blockchoklad
puffat ris

Gör så här:
1. Smält chokladen i ett vattenbad eller i en djup tallrik i mikron.
2. Blanda ner puffat ris, tills det känns lagom. Beroende på tycke och smak.
3. Bred ut på en plåt och låt svalna.
4. Bryt i lagom stora bitar.
Risbräck

Snickerskaka

Ingredienser:
1 liten burk jordnötssmör, med eller utan bitar
2 dl ljus sirap
1 dl socker
9 dl cornflakes
1 dl riven kokos
1 tsk vaniljsocker
250 g mörk choklad
1 tsk limejuice (alt. rivet limeskal)

Gör så här:
1. Koka ihop 1 liten burk jordnötssmör, 2 dl sirap, 1 dl socker och 1 tsk limejuice (alt. rivet limeskal) i en kastrull. Låt sjuda på svag värme några minuter. Se till att det inte bränns i botten.
2. Krossa 9 dl cornflakes i en stor bunke och blanda ner 1 dl kokos och 1 tsk vaniljsocker. Rör ner jordnötsröran i bunken och blanda allt väl.
3. Tryck ut smeten på en plåt, hur tjockt lager du vill ha bestämmer du själv.
4. Smält sedan 250 g choklad antingen i ett vattenbad eller i en djup tallrik i mikron. Bre sedan över kakan. Låt kallna och skär i bitar.

Receptet kommer ursprungligen ifrån bloggen veganvrak.

Snickerskakor