Skrivet den av

”Nu har du möjlighet att förändra dina köksvanor på ett synnerligen smart och smakrikt sätt! Att pickla är nämligen ett gott, miljösmart och förvånansvärt enkelt sätt att ta vara på säsongens frukter, bär och grönsaker.”- Pia Hall

Inläggningarnas tid är tillbaka! I Pia Halls nya kokbok ”Picklat & klart” ligger fokus på hur enkelt och lätt det är att pickla och framför allt att det är så gott! Med några snabba inläggningar förhöjs enkla middagar till lyx! Det är en färgglad liten bok fylld med allt från Kimchi till plommon i Madeira. Kapitlena är indelade i ”väldigt snabbt” och ”snabbt”. Du får även en kort introduktion till allt du behöver veta för att snabbt och lätt kunna sätta igång att pickla. Boken känns rolig och oerhört lätt. En helt ny värld har öppnat sig. Jag vill hem och pickla nu!
Picklat-omslag-ok web

Här bjuder Pia på ett recept från boken!

Rödlök

Passar till allt: till mackan, pizzan, salladen, i grytan.
Och går megasnabbt att göra!

INGREDIENSER
1/2 dl ättiksprit
1 dl socker
2 dl vatten
1 lagerblad
5 vitpepparkorn
3 rödlökar

GÖR SÅ HÄR
1. Blanda ättiksprit, socker och vatten (går utmärkt att blanda kallt, då behåller rödlöken mer av sin krispighet). Tillsätt lagerblad och peppar.
2. Skala löken och hacka eller strimla den. Lägg den i en burk.
3. Häll över lagen. Låt stå minst 15 minuter. Rör om ett par gånger.
picklat-53