Skrivet den av

Våffeldagen idag!
www.kakboken.se bjuder på recept på frasiga våfflor. Bara att hem och leta fram våffeljärnet och baka :)

FRASVÅFFLOR UTAN ÄGG OCH MJÖLK

Receptet ger 6 – 7 stycken våfflor. Klassiska frasvåfflor är faktiskt utan ägg eftersom ägg i smeten gör att våfflorna inte håller sig frasiga utan istället blir mjuka. Det är helt enkelt ”min” familjs (och typ alla andras också misstänker jag) gamla våffelrecept ni får ta del av!

Recept
100 g margarin
4 dl valfri vegetabilisk mjölk
3 dl vetemjöl
1 tsk bakpulver
½ tsk salt

Smält margarinet och låt det svalna. Vispa ihop mjölk med vetemjöl blandat med bakpulver och salt. Häll ner margarin och vispa till en jämn smet. Grädda i våffeljärn tills de blir gyllene och lägg på galler för att svalna. Pensla laggen med lite matfett mellan varven.
Frasvåffla foto kakboken
Foto: Kakboken utan ägg och mjölk