Skrivet den av

Kakboken utan ägg och mjölk bjuder på recept på amerikanska chokladmuffins!
Frostingen är gjord med kokosolja vilket gör den väldigt mjuk i smaken och i konsistensen. I kylskåp blir den väldigt stel så dekorera muffinsen när de ska serveras så de inte behöver kylas eller förvaras kallt innan servering. Jag tipsar gärna om Biofoods ”kokosfett” i en rund, vit burk eftersom den är god, smakneutral och väldigt prisvärd jämfört med flera andra märken. Behöver du baka glutenfritt finns ett glutenfritt recept på sidan

MÖRKA MUFFINS
3 dl vetemjölAmerikanska chokladmuffins
2 dl ströocker
1 dl kakao
1 tsk bikarbonat
1 krm salt
2,5 dl kokhett vatten
1 dl olja
1 tsk vinäger

Ställ upp muffinsformar i en muffinsplåt. Blanda vetemjöl, socker, kakao, bikarbonat och salt. Blanda ner kokhett vatten, olja och vinäger. Vispa smeten slät och fyll muffins-formarna till 3/4. Grädda i mitten av ugnen i 12-15 minuter i 175°C.

LUFTIG FROSTING
1 DL KOKOSOLJA
100 G MJUKT MARGARIN
2 – 4 dl FLORSOCKER

Vispa ihop mjuk eller smält kokosolja med mjukt margarin. Vispa tills blandningen är luftig. Tillsätt florsocker efter smak och vispa i flera minuter för att få en lätt och luftig frosting.

www.kakboken.se
Här finns receptet: https://www.facebook.com/pages/Kakboken-utan-%C3%A4gg-och-mj%C3%B6lk/155807571118277
Foto: kakboken utan ägg och mjölk