Skrivet den av

Global action week involverar flera organisationer och människor världen över, i Sverige driver Naturskyddsföreningen kampanjen. Fokus ligger i år på att inspirera till mer hållbara konsumtionsmönster och i år är fokus på att äta mer ekologiskt!
”Naturskyddsföreningen vill tillsammans med de andra organisationerna i kampanjen visa att oekologiskt är ologiskt. Dagens jordbruk orsakar många miljöproblem. Runtom i världen ser vi stora utsläpp av växthusgaser, ökad användning av konstgödsel och kemiska bekämpningsmedel och en förlust av biologisk mångfald. Det håller inte. Ekologiskt är en del av lösningen.”
Ekologisk odling
Det känns jättekul att matfrågan lyfts och att fokus ligger på den ekologiska maten. Att välja vegetariskt och ekologiskt är viktiga steg för att förbättra vårt klimat. Våra matkassar med minst 90 % ekologiska varor ligger extremt högt i jämförelse med de 4 % ekologiska varor som säljs i butikerna. Ekologiskt kan vara dyrare, men en bra regel är att äta mer av billiga basvaror som linser, bönor och rotfrukter och byta ut de till eko. Det blir inte så stor skillnad i pris. Lycka till i veckan!