Skrivet den av

I morse var jag och Hubbe inbjudna på Alpros pressfrukost.
Alpro berättade hur de arbetade för ett hållbart företagande med långvariga samarbeten med bönder samt om deras spårbarhetspolicy från frö till färdig produkt.

Vi lyssnade även till Emelie Hansson på Naturskyddsföreningen som berättade hur de arbetar för att hjälpa konsumenter att enkelt minska sin klimatpåverkan. Det kan vara väldigt förvirrande med alla begrepp och myter om hållbar mat. Ex. ”Vad är bäst ekologiskt från andra sidan jorden eller närproducerat konventionellt”, ”Vad är det för skillnad på KRAV, Fairtrade och EU-blomman?” mm. Hon presenterade 4 steg och poängterade att det absolut viktigaste är att äta så mycket vegetariskt som möjligt.

1. Ät vegetariskt
2. Ät ekologiska
3. Ät säsongsanpassat
4. Ät närproducerat
Emelie sa att vi skulle hälsa våra kunder att ni är bäst!

Det bjöds också på en underbart god växtbaserad frukost av Mattias Kristiansson från bloggen www.vegoriket.se. Vi frossade i sojayoghurt med färsk frukt, olika smoothies, surdegsbröd och smaskigt pålägg./ Kina
Emelie Hansson, Naturskyddsföreningen