Skrivet den av

Bisfenol A (BPA) är ett ämne som används vid framställning av plast (mindre än 5 % av all producerad BPA används i olika typer av matbehållare). BPA liknar kroppens egna hormoner och kan därför påverka våra hormoner. I djurförsök har man sett att höga doser av BPA kan störa fortplantningsförmågan, organ- och kroppsvikter. Livsmedelsverkets anser att risken för att BPA ska skada hälsan för oss människor i Sverige är mycket låg.
KRAV har förbjudit BPA i sina produkter men ger ännu dispens tills det finns alternativ på marknaden.
Vi har under en längre tid varit på våra leverantörer om detta för att få dem att få dem att hitta BPA-fria alternativ. Vi har också letat igenom hela marknaden efter andra leverantörer. Denna vecka testar vi Go Green och Urtekram vars produkter är helt fria från BPA. Mycket bra tycker vi!
Vårt mål är att ha en kasse helt utan BPA dock vill vi inte köra över våra kärnvärden som är kvalité, miljö, rättvisa och hälsa. Vi vill gärna veta mer om företaget bakom produkten och samarbetar hellre med mindre leverantörer som har fokus på ekologi, än stora jättar som bara har några få ekologiska produkter. Vi väljer också hellre KRAVmärkta produkter än de som är märkta med EU-blomman, då KRAV har ett hårdare regelverk.
Hur tänker ni? Hjälp oss att bli bättre. Vi kommer starta en tråd på vår facebooksida där vi kan diskutera detta, vill ni hellre skicka ett mail eller ringa oss är ni varmt välkomna.