Skrivet den av

I hälften av 77000 prover från mer än 500 olika livsmedel finns rester av kemiska bekämpningsmedel. Det är dags att politiker och företag världen över tar ansvar. Det är gift vi besprutar våra åkrar med, GIFT! Det kan inte vara ekologiskt hållbart i längden, varken för människor, djur eller vår natur.
Forskare visste tidigare att det finns spår av kemiska bekämpningsmedel i frukt och grönt men nu har de även hittat i spannmål.
Jordgubbar och citrusfrukter ligger högt både vad gäller mängder och hur många bekämpningsmedelsrester som finns i samma prov. Och i vindruvor har man hittat både cancerogena och hormon- och reproduktionsstörande ämnen. Värst är vindruvor från Indien där 53 procent av proven låg över gränsvärdena./Kina
Citrusfrukter behandlas ofta med antimögelmedel.
Läs mer på: http://www.dn.se/ekonomi/mer-kemikalier-i-vanliga-ravaror