Skrivet den av

Frukt och grönt är viktigt för att vi ska må bra. På senare tid har gränserna för vad frukt respektive grönsaker kan användas till börjat suddas ut. Det tycker vi är extremt spännande och praktiskt. Nu kan du göra din fruktsmoothie fiberrik och nyttig genom att blanda ner lite selleri, zucchini, morot eller varför inte några salladsblad. Avokado går utmärkt att använda till smarriga efterrätter och frukt som äpple, banan och bär används mer än någonsin tidigare i matlagning. Enligt livsmedelsverket har frukt och grönsaker en skyddande effekt i uppkomsten av kroniska sjukdomar. Bland annat mot olika former av cancersjukdomar, blodtryck, hjärt-och kärlsjukdomar och typ-2 diabetes. Vi bör äta minst 500 g frukt och grönt varje dag, lämpligtvis är hälften frukt och bär och hälften grönsaker. Av grönsakerna bör hälften vara grova såsom kål och rotfrukter. Lek med maten och utforska hur du på ett gott och enkelt sätt kan få i dig mer frukt och grönt i vardagen.

Smoothie med skogsbär- gröna kassen