Skrivet den av

I dag är det den vegetariska världsdagen, passa på att bjuda nära och kära på en vegomiddag. Här får ni ett fantastiskt gott tips på bakpotatis med scrambled tofu.

Lycka till i köket! =)

Bakpotatis med scrambled tofu och syrlig tomatsallad
Bakpotatis med scrambled tofu och tomatsallad- Gröna Kassen

Ingredienser:
400 g naturell tofu
2,5 dl sojagrädde
4 st bakpotatisar
3 st tomater
1 st rödlök (liten)
2 st vitlöksklyftor
1 knippe färsk bladpersilja
olja
tamari
citronjuice
grönsaksbuljong
oregano
svartpeppar
örtsalt
salt

Gör så här:

1. Sätt på ugnen på 225 grader.
2. Skölj och dela 4 bakpotatisar i halvor, lägg på en plåt och låt stå i ugn i 30 minuter.
3. Sallad: Skala och hacka 1 rödlök och skär 3 tomater i bitar. Blanda ner i en skål tillsammans med 1 msk olja, 0,5 msk citronjuice, 0,5 krm svartpeppar och 2 krm örtsalt.
4. Skala och finhacka 2 vitlöksklyftor, fräs i lite olja. Smula ner 400 g tofu med händerna i stekpannan. Blanda ner 1 msk grönsaksbuljong (alt. 1 tärning), 0,5 msk tamari, 1 tsk oregano, 0,5 tsk svartpeppar och 0,5 tsk salt. Rör ner 2,5 dl sojagrädde. Låt allt koka ihop.
5. Ta ut potatisarna och fördela fyllningen på halvorna, ställ in i ugn i ytterligare 10 minuter.
6. Servera bakpotatis med tomatsallad, smaklig måltid!