Skrivet den av

http://www.vegokoll.se/2012-02-28/grona-kassen-utokar

 

Gröna Kassen utökar

Innehållet i min Gröna KasseInnehållet i min Gröna Kasse

Förra veckan testade vi då äntligen Gröna Kassen och jag kan säga att jag är fast (måste bara övertyga mannen och kidsen hemma först…)! Det var jätteroligt att få hem kassarna med mat och plocka upp allt spännande som fanns däri.

Först lite fakta:
Gröna Kassen är den enda veganska kassen som finns, den är dessutom ekologisk. Levereras i Stockholmsområdet, du får en kasse varannan vecka . De olika varianterna som finns är som följer (varje dag räcker till 4 portioner):
5 dagar 895 kr. Första kassen 695:- (totalt 20 måltider alltså)
4 dagar 795:-. Första kassen 595:- (16 måltider)
3 dagar 695:-. Första kassen 495:- (12 måltider)

Sen en bra nyhet:
Gröna Kassen har precis utökat sitt leveransområde – wow! Söderut: Trångsund, Bollmora, Handen, Jordbro samt Västerhaninge och norrut: Uppsala, Knivsta, Märsta, Sigtuna och Upplands Väsby. Boka innan den 4:e mars (för Västerhaninge) och 11:e mars (för Uppsala) för att vara med på de första leveranserna till söderut. Då får du 300 kr rabatt (kampanjkod: Nytt område).

Och nu till vad jag tyckte:
Jag tycker att det var en mycket bra blandning av snabba, enkla rätter och tidsmässigt längre och lite pyssel-rätter. Kött och potatis liksom rena grönsaksrätter. Lyx i form av fintofu och Gyros och budget i form av blomkålssoppa. Det som är så himla bra med såna här kassar är att det blir av att testa andra saker som jag själv aldrig skulle köpa eller komma på att testa, t ex butternutpumpa eller att ha pressad citron i den stekta potatisen.  Ett minus är att jag som förälder kan inte stå och laga en lasagne samma kväll som den ska ätas, det tar alldeles för lång tid, men det går ju bra att laga den t ex dagen innan. Eller hinna förbereda morgondagens rätt medan dagen rätt lagas (det funkade förra veckan, då gjorde jag cashewbollarna samtidigt som jag stekte potatis).  Jag kan bara uttala mig om en vecka här, men jag tyckte som sagt att det var bra och väldigt roligt. Barnen tyckte väl sådär, den minsta ville inte ens smaka på den ugnsbakade butternutpumpan och tyckte att det gula riset (kokat i buljong) var konstigt, men men så är det med barn…. Ett par kollegor som haft Gröna Kassen i flera veckor ger den BRA betyg. Det är bra att kassen levereras varannan vecka, för då får man lite frihet veckorna emellan. En fin broschyr följer med som innehåller alla recept och bilder på maträtterna samt en lista med innehållet i kassen där det är tydligt markerat vilket som är ekologiskt. Allt var eko veckan jag testade. Jag är 100 % positiv! :- )

Här hittar du info om Gröna Kassen
www.gronakassen.se
www.facebook.com/gronakassen

 

Av Gabriella Terneborg den 28 februari 2012