Skrivet den av

Gröna kassen är först ut i Sverige med en helvegetarisk matkasse. Nya spännande gröna rätter utlovas. Du och din familj får mer tid över samtidigt som ni äter miljösmart.
– Det känns väldigt roligt att sprida kunskap om nyttig och miljösmart mat säger Carl Houbaer en av grundarna till Gröna kassen.

Gröna kassen har bestämt sig för att vara den mest miljösmarta matkassen, kött och andra animalier är riktiga miljöbovar. Vegetabiliska livsmedel har betydligt mindre klimatpåverkan.
Enligt SCB:s (Statistiska centralbyrån) rapport från 2010 är 3,2 % av sålda produkter inom handeln ekologiska. Gröna kassen nöjer sig inte med det, de tycker ekologi är det självklara valet. De strävar efter att vara 100 % ekologiska men har som krav att minst 90 % av produkterna är ekologiska. Med det i ryggen vågar Gröna kassen påstå att de är Sveriges miljövänligaste matkasse.
Försäljningen av frukt och grönt sjönk förra året trots rekommendationer att vi ska äta mer. Gröna kassen lägger stort fokus på färska grönsaker.

Nya spännande rätter och råvaror

– Våra kundundersökningar visar på att människor vill äta god mat samtidigt som den är nyttig och miljösmart säger Kina Svantesson en av grundarna till Gröna kassen.
Gröna kassens kunder kommer märka att vi använder oss av produkter du normalt inte hittar i dagligvaruhandeln. Du får fantastiska alternativ till kött, fisk och fågel till exempel tofu, sojafärs, tzay och rashers eller varför inte mejeriprodukter gjorda på nyttiga och miljösmarta råvaror såsom havre eller soja.
Vad ska vi äta till middag? Hur många gånger har du ställt dig den frågan? Gröna kassen tar hand om problemet åt dig! Gröna kassen levererar färdigplanerade middagskassar direkt till din dörr exklusivt i Stockholmsområdet. Maträtterna är planerade med stor omsorg till 4 personer, du kan välja på 3-, 4- eller 5-dagarskassen.